Tahmeat suklaa-marengit

IMG_2016-06-15_12-29-45

2 kananmunan valkuaista

n.1,5dl tomusokeria

Muutama pala sulatettua suklaata (itse käytin tummaa)

Tästä määrästä sain itse 7 isohkoa ja ilmavaa marenkia.

Vatkaa valkuaisia tehokkaasti samalla sekoittaen pikkuhiljaa tomusokeri joukkoon. Seoksesta pitäisi saada kauniin kiiltävän valkoista, paksua vaahtoa, johon jää helposti pintaan jälkiä ja säilyttää pursottaessa muotonsa. Loppuvaiheessa kääntele joukkoon sulatettu suklaa raidoiksi ja paista 120 asteisessa uunissa vajaa pari tuntia, tällöin marengit jäävät sisältä tahmeiksi.

Ihania!

Itse halusin päästä helpolla, enkä kaivanut esille pursotinta vaan ammensin isoilla lusikoilla kekoja leivinpaperille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tietoa kirjoittajasta

4tahtea

Vuonna 1986 syntynyt neljän lapsen äiti ja yhden miehen vaimo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *